Какво се случи до този час?  Депутатите от парламентарната енергийна комисия

...
Какво се случи до този час? 
Депутатите от парламентарната енергийна комисия
Коментари Харесай

Възприемате ли като Да за еврозоната подготовката да сечем евромонети?

Какво се случи до този час? 

Депутатите от парламентарната енергийна комисия ще изслушат министъра на енергетиката Росен Христов по отношение на ембаргото върху съветския нефт. Както знаем, България получи изключение от възбраната, само че към момента не е ясно дали " Лукойл " има право да изнася модифицирани първични материали, без страната ни да търпи наказания от Европа. Междувременно от " Възраждане " желаеха привикване на Консултативния съвет за национална сигурност при президента по отношение на изтъквам " редица закани за енергийната сигурност на страната " и заговориха за излизане от Европейския съюз. В декларация от трибуната Искра Михайлова уточни, че това терзание на парламентарната ѝ група е поради плановете на " Демократична България " и Движение за права и свободи за държавен надзор върху рафинерията и заобикаляне на дерогацията от Европейската комисия. В същото време от Движение за права и свободи оповестиха, че отдръпват на този стадий от дневния ред на Народното събрание законопроекта си за дерогацията на " Лукойл ".

Служебният външен министър Николай Милков е на посещаване в Република Северна Македония, където през днешния ден с македонския си сътрудник Буяр Османи ще открият бизнесфорум в Скопие. Той е контрактуван по време на срещата им в границите на българското председателство на Централно европейската самодейност. След това двамата ще вземат участие в отбелязването на деня на Св. Климент Охридски, който в югозападната ни съседка е на 8 декември. Климент Охридски е една от личностите, които преди три години взаимната историческа комисия предложи двете страни да означават взаимно. В Скопие Николай Милков ще се срещне с ръководителя на македонския парламент Талат Джафери.

Вицепрезидентът на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер е наказана на 6 години затвор и има доживотна възбрана да заема държавни длъжности. Тя е приета за отговорна по обвинявания в скица за машинация, при която по време на нейния мандат са били присвоени 1 милиард $ посредством планове за публични поръчки, оповестява Асошиейтед прес. Тричленен правосъден състав нощес призна Киршнер за отговорна в машинация, само че отхвърли обвиняването в управление на незаконна организация. Това е първият случай, в който аржентински вицепрезидент е наказан за закононарушение, до момента в който към момента заема поста, отбелязва Българска телеграфна агенция.

А какво ще кажете за това?

България стартира подготовката за сечене на евромонети, заяви през вчерашния ден в Тирана президентът Румен Радев, който взе участие в срещата на върха ЕС-Западните Балкани. Това става след меморандум сред България, страните от еврогрупата и Европейската комисия. Всяка страна в паричния съюз има право на свои знаци върху едната страна на евромонетите. Меморандумът не подсигурява, че ще влезем в еврозоната, само че може да се пояснява като алегоричен знак на поддръжка на страната ни по пътя към еврото. Радев регистрира това като огромен триумф за страната ни, самопризнание за напъните на няколко държавни управления и " изключително самопризнание от всички страни в еврогрупата след щателни разбори за усилието на служебното държавно управление да се оправи с голямата инфлация ".

Ето за какво ви питаме: 



 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР